Magic Mountains’ geometric hilltops are meant to resemble the natural skyline of Chongqing, except that they are composed of glass and steel. The peaks will hold the high density centers, while the lower areas will look more like traditional Chinese neighborhoods. The valleys will be open green spaces where the “living machine” – a wastewater treatment and renewable energy generation system – will be housed.

The plan for the business center includes passive cooling in the summer and passive heating in the winter, strategies which the team says will reduce the overall consumption of resources and energy by 22%. The proposal also calls for an 11% substitution of renewable energy instead of conventional. People who need to get around the hilly city will have a system of bicycle and pedestrian paths and an efficient public transportion system to minimize the need for cars.

Via Room at the Top