Marmol Radziner, 9 Dots Community Learning Center, Los Angeles, green classroom, reused materials,  water efficiency, courtyard, biofiltration, green architecture

The main building comprises a large open classroom and three smaller ones, accompanied with a lounge area where parents can wait for their children. The second building is reserved for sports and group events. A courtyard with outdoor seating separates the two structures. This open space features custom benches and a wood trellis and, when the accordion glass doors are open, spills into the interior of the buildings.

Related: Nurturing Kids and Community in a Refurbished 100-Year-Old Japanese House

The renovation includes a new biofiltration system to treat stormwater, while water-efficient plumbing fixtures help economize on water consumption. Bike racks outnumber parking spaces, which is meant to encourage alternative methods of transportation.

+ Marmol Radziner

+ 9 Dots Community Center