Gallery: Mauricio Silva Arquitectos’ Multiproposal Gallery Provides Pub...

 

With its Multiproposal gallery, Mauricio Silva Arquitectos tackled the question of how to create an inviting public space in Valdivia, a small city in southern Chile where it rains all the time. The solution was a large, mixed-use building containing commercial space, offices and housing that is filled with large courtyards that are protected from the rain. “The main function of these is to link the exterior and interior of the block from the gallery as a space for mediation and where public space is mixed with the commercial one. In Valdivia, a city where it rains most of the time, this type of space is an opportunity to experience the city throughout the year and revitalize the public space and local business,” writes the architect. The courtyards not only give people a public place to go during rainy days, but they also bring natural light into the building. The building would also use groundwater for energy extraction, and it would reuse rainwater.

The article above was submitted to us by an Inhabitat reader. Want to see your story on Inhabitat? Send us a tip by following this link. Remember to follow our instructions carefully to boost your chances of being chosen for publishing!

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
What are you looking for? (Solar, HVAC, etc.)
Where are you located?