australia architecture,australia adaptive reuse, historic modern, green building home, eco house reuse, modern interior, green home Australia, historic building conversion

The radical redo is softened by the first story, which was still features its original weathered brick and garage door intact. Offset from the original fire station is the angular silvery skin of the addition. A few contemporary windows and a balcony perched up high give us a hint of what lays inside.

australia architecture,australia adaptive reuse, historic modern, green building home, eco house reuse, modern interior, green home Australia, historic building conversion

The main floor keeps the brick walls intact, but everything else is thoroughly modern– white walls, blond hardwood floors, and glossy black cabinets frame the large open floor plan.

What makes the home stand out, besides its sensitivity to the original building, is its embrace of daylighting throughout. The main floor is book-ended with light scoops, which morph into angled windows on the upper floor. The upper story is unabashedly contemporary with angled walls and windows. A walk-out porch allows residents to enjoy the nearby downtown to the west, and a mezzanine keeps it connected to the main floor.

Via Desire to Inspire