Gallery: Melbourne’s Broadway House Renovated With a Colorful Shade Scr...

 
The slats are colored in warm tones of red, orange, yellow and white.

The owners of the Broadway House wanted to expand their living, kitchen and dining zones. Marcus O’Reilly Architects addressed these needs by building a new open floor plan pavilion in the back of the home with a new staircase to the upstairs and an upper deck. The exterior is clad in copper and features floor-to-ceiling windows on the lower floor, which let in plenty of natural daylight.

The back of the home faces the west, so in the afternoon it gets blasted with the sun and becomes overheated. To counter this effect, Marcus O’Reilly Architects designed a louvered shade screen to block the sun. The slats are colored in warm tones of red, orange, yellow and white. Some are wood and some are frosted glass, which still lets light filter through and adds a lovely warm afternoon glow through the louvres. The screen also provides privacy from the neighbor’s garden.

+ Marcus O’Reilly Architects

Via Design Milk

Images ©Marcus O’Reilly Architects

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home