Tucked in a grapefruit grove in Vietnam sits the Mian Farm Cottage, a remodeled home that features ample green space, tons of social areas and its very own on-site farm. The cottage was constructed in just two months and was designed by Idee Architects with thoughtful techniques to make the home efficient and welcoming.

Nguyen Huy Hai, Do Van Thoan, Nguyen Ngoc Quynh, Nguyen Dac Nguyen, Nguyen Dang Quang, Ba Vi mountain, green space, solar gain, Mian Farm Cottage, Idee Architects,

The cottage owners wanted to create a space away from the city where they could connect with nature and entertain their family and friends. To emphasize a connection to nature, the designers used lots of open glass walls to bring in natural light, while protecting the interior from heat gain with massive awnings that extend over a gathering-friendly patio.

Related: A lush curtain of greenery provides privacy for this sprawling home in Vietnam

The cottage features two main units, with the first hosting the living, dining and kitchen areas. This space was built on the existing foundation. The second section makes up the private spaces, including the bedrooms.

Nguyen Huy Hai, Do Van Thoan, Nguyen Ngoc Quynh, Nguyen Dac Nguyen, Nguyen Dang Quang, Ba Vi mountain, green space, solar gain, Mian Farm Cottage, Idee Architects,

The home seems to float in its environment and is sheltered by existing trees and bushes. The massive windows give inhabitants the perfect view of the nearby Ba Vi mountain. In order to conserve resources and improve the ease of construction, the building was created out of steel, which enabled builders to construct the entire cottage in just two months. The steel frame also lowered costs over a concrete building. Much of the finishing was completed using a local material called laterite.

+ Idee Architects

via Archdaily