Barn Living Aalten by Bureau Fraai, the Netherlands, farmhouse renovations, metal-clad gabled architecture, Aalten architecture

Located in a village in the eastern Netherlands, the Barn Living Aalten was commissioned by a young family who sought a complete renovation to the outdated interior. The architects responded by opening the entire ground floor up to views of the outside garden and access to natural light through large windows. The transformed interior sports a minimal look with mostly white walls and light timber furnishings. The arrangement of rooms were left at roughly the same locations and dimensions, and comprise an entrance, storage space, living room, dining room, kitchen, and pantry.

Barn Living Aalten by Bureau Fraai, the Netherlands, farmhouse renovations, metal-clad gabled architecture, Aalten architecture

Related: Howe Farm is an air-tight timber-clad farmhouse with a fresh new design

The most striking change to the farmhouse is the metal-clad gabled extension that houses a spacious lounge with generous outdoor views. In contrast to the existing barn’s brick and ceramic tile materials palette, the bold extension is clad in pre-weathered titanium zinc with hidden aluminum window frames. Exposed timber trusses—visible from the exterior—add a beautiful design touch and allude to historic Dutch farm vernacular.

+ Bureau Fraai

Via ArchDaily

Images via Bureau Fraai