pH+ Architects, Milkshake Tree, temporary installation, London, pop-up space, green installation, London Center for Children with Cerebral Palsy (LCCCP), green design, rooftop garden, treehouse, timber
Photo by Paul Raftery

The Milkshake Tree installation is all about sounds, smells, movement and reflective surfaces. The name came about when one of the kids asked if the new Center could include a milkshake tree. Located outside the NOW Gallery on London’s Greenwich Peninsula, the installation includes long ramps framed by reflective screens and timber fins combined with copper xylophones which the kids can play as they pass by. A 12-square-meter gold mirrored cube dominates the installation and features leaf-shaped cut outs, an Amelanchier tree and a glass prism that create beautiful kaleidoscopic effects.

Related: Henning Larsen’s Day Care Center is a Green-Roofed Paradise for Children in Denmark

pH+ Architects, Milkshake Tree, temporary installation, London, pop-up space, green installation, London Center for Children with Cerebral Palsy (LCCCP), green design, rooftop garden, treehouse, timber
Photo by Paul Raftery

A multi-sensory ramp with a musical walkway connects the school to the new hydrotherapy and therapy spaces, while the landscape, designed by BD Landscape Architects, provides additional outdoor spaces-a sensory roof garden, a mud kitchen and a treehouse. The entire site stimulates imagination and playfulness, combining education, rehabilitation and entertainment.

+ pH+ Architects

+ London Festival of Architecture 

Lead photo by Paul Raftery