Aaron Neubert Architects, Aaron Neubert, Black Box, Black Box by Aaron Neubert Architects, Los Angeles, writing studio, writer’s studio, Franklin Hills, Griffith Park, Griffith Observatory, redwood, blackened steel, black stained redwood, minimal architecture

Named after its minimal shape and black stained redwood cladding, the Black Box was built behind and above the client’s existing residence. The tree canopy engulfs the blackened-steel structure, hiding the access stairway and making the Black Box appear as if it were floating among the leaves. The stairway leads to the studio’s small outdoor platform and pair of large glass doors.

Related: WSD Architecture’s Tiny Writer’s Studio is a Glowing Fairy-tale Haven in London

The all-white interior is minimally furnished with a wooden desk and a few chairs to keep the focus on the 10-foot-by-12-foot window wall and the stunning landscape views. “I was interested in producing a simple sculptural gesture hovering over the landscape,” Aaron Neubert said to Dezeen. “The idea of an oversized picture window carved from a simple box was interesting for its capacity to reflect the sky during the day, illuminate the property at night, and present a spectacular view from its interior.”

+ Aaron Neubert Architects

Via Dezeen

Images via Aaron Neubert Architects