daylighting, Studio Velocity, Nagoya, Japan, hair salon, vanilla bean pie, sustainable architecture, eco-design, green design, sustainable design, green spaces

Here at Inhabitat, we know that cool things often come in small packages; the Nagoya salon is a case in point. In order to fill in the gaps left by the building’s curvature, the designers planted a garden near an area set aside for parking and drying laundry in the sun. Not only does the building have a tiny footprint, it also provides additional green space.

But that’s not all. In order to ensure visibility from one minimalist end to the other, the designers created a veritable whitewash of light. Large skylights combined with white walls and tile create a gentle environment that is bound to uplift every person who steps through the salon’s doors.

+ Studio Velocity

Via Arch Daily