Luciano Kruk Arquitectos, woodland cabin, Casa SV, concrete and glass home, minimal home, Timber-Imprinted Concrete, Argentina, Pinamar

Casa SV nestles in a woodland area of Pinamar, 200 miles south of the capital. Its long-lasting shell was made from intersecting slabs of concrete that were cast over lengths of timber for a cool wood-grain effect. This original idea helps the home resonate with the surrounding woodland environment, and also provides some organic texture to its hard skin. This blending effect will get stronger in time as the building begins to weather and stain green in different areas.

Luciano Kruk Arquitectos, woodland cabin, Casa SV, concrete and glass home, minimal home, Timber-Imprinted Concrete, Argentina, Pinamar

The cabin’s geometrical shape shelters a central glazed living room sandwiched between two other spaces. At one end of the house, there is a beautiful, light-filled en-suite master bedroom and kitchen. While on the opposite side, there are two guest bedrooms and a bathroom. “Our clients expressly indicated that we place the master bedroom away as much as possible from the other two bedrooms that would work to receive family and other visitors,” explained the architects.

Related: Argentinian Mountain Home by Studio Ramos Sprouts a Green Roof

Luciano Kruk Arquitectos, woodland cabin, Casa SV, concrete and glass home, minimal home, Timber-Imprinted Concrete, Argentina, Pinamar

The beautiful open-plan living room has minimal furniture and features wooden seats placed around a wood-burning stove with a chimney that extends through a roof hole. On the opposite side of the room a concrete dining table has been integrated with the kitchen wall. The living room’s two opposite glazed walls slide back allowing two entrance points to the house, completed with red wooden decking. The interior walls and ceilings also feature the same timber impressions as the exterior, which together with the large sliding windows help blend the indoors into the stunning outdoors.

+ Luciano Kruk Arquitectos

Photos by Luciano Kruk Arquitectos