green design, eco design, sustainable design,  Chris Pardo Design: Elemental Architecture, Method Homes, prefabricated home, modular home, Jackson Hole

The original bungalow on the property was decaying and outdated, so the family decided to tear it down and make way for a modern home. The only restrictions given to Chris Pardo Design was to design a new home on the same footprint, in order to not obstruct the already established views.

Related: Aberdeen’s Schoolmasters home banishes pre-fab preconceptions in the UK

The architects used the space to expand upwards into two stories, which contain four bedrooms and four-and-a-half bathrooms. Floor to ceiling windows on both floors flood the interior with light, but also make the interior feel larger by giving an intimate view of the thickly planted trees, mountainscapes and existing farm buildings on the property (which are framed by the massive windows.) The two car garage is topped with a massive roof deck that gives 360 views of the family’s land, and extends the living space.

In order to remain in the original footprint, the architects also extended the home downward, adding a 1,186 square foot finished basement onto the house. In the subterranean level, the living space includes a bedroom, wine room, home theater and rec room.

With the prefabricated modules from Method Homes, Pardo was able to efficiently design a beautiful modern home with little construction waste.

+ Chris Pardo Design: Elemental Architecture

+ Method Homes

Via Design Milk