Andrew Michler

Modern Renovation of an 1850's Australian Farm House

by , 10/15/10

March Studios, Australian Remodel, Australian green home, adaptive reuse, passive solar, daylighting,

The original house, with its meter-thick walls, wrap-around veranda, and minimal windows stood up well to harsh summer conditions, acting like a fortress against the elements when settlers were shaping the vast landscape. The new building wraps around to protect the commons from the harsh south-west winds, creating a large central courtyard. Its north-facing windows absorb direct sun in the winter, and thanks to a massive overhang they provide indirect light through the summer. The interior features a mixed-use open floor plan focused around the kitchen — this makes the home feel much bigger that its footprint would suggest.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


  • Read Inhabitat

  • Search Categories

  • Recent Posts

  • Recent Comments

  • Browse by Keyword

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >