An extensive renovation reconnected this semi-detached, multi-occupancy house in Chiswick, London, with its beautiful rear garden and introduced much needed natural light into the interior space. AU Architects renovated the house by balancing traditional detailing and modern design, creating a contemporary family dwelling that breathes.


Chiswick House, AU Architects, green renovation, London, sliding doors, green architecture, open plan layout, polished concrete, natural building materials, garden terrace, rear garden

The architects were tasked with creating a large open-plan ground floor reception space with visual connections to the rear garden and upper bedrooms. This visual openness is enhanced by a large sliding sky-frame door that opens onto a charming garden terrace. A green lighting system maintains the feeling of spaciousness at night.

Related: Traditional London house gets a whimsical, fox-shaped extension

Chiswick House, AU Architects, green renovation, London, sliding doors, green architecture, open plan layout, polished concrete, natural building materials, garden terrace, rear garden

The design team also created a new basement with a full-height glass surface on the side of the stairwell that reduces sound travel. Polished concrete and natural materials create visual variety that add the refinement of modern design to the warmth of a family home.

+ AU Architects

Photos by David Butler