Maison des étudiants de l’École de technologie supérieure, Montreal, atrium, Canada, educational facilities, LEED Silver certification, mixed-use, green architecture, built-in furniture, glass facade, Menkès Shooner Dagenais LeTourneux Architectes

The building was designed to redefine the way educational facilities communicate with their urban context, and enhance the entire neighborhood of Griffintown district in Montréal. The school offers mediated views of the program occupying the upper levels and becomes more extroverted by inviting the surroundings inside the campus.

Related: This energy efficent school campus replaces an old farm in France

Maison des étudiants de l’École de technologie supérieure, Montreal, atrium, Canada, educational facilities, LEED Silver certification, mixed-use, green architecture, built-in furniture, glass facade, Menkès Shooner Dagenais LeTourneux Architectes

The atrium is dominated by a spiraling promenade that connects different zones and programs. Built-in outdoor furniture such as cushioned nooks is scattered across the space, forming different areas where students can relax, study and socialize.

+ Menkès Shooner Dagenais LeTourneux Architecte

Via v2com

Photos by Stéphane Brugger