Moshe Safdie, Safdie Architects, Jewel Changi Airport, dome, domed garden, airport design, green airport, Singapore airport, waterfall airport, rainwater harvesting, glass facade

The 134,000 square meter addition to Singapore‘s main airport will wow travelers with an environment unlike any other. Retail, leisure and entertainment facilities will be combined with green areas open to both travelers and local residents. The “Forest Valley” indoor park will ensure that the complex is used in a variety of ways not typical of contemporary airports.

The dome will create a centralized space that puts the focus on the natural environment. Glass panels framed in steel rest on a latticework and will, according to the architect, evoke the appearance of traditional glass conservatories. A ring of tree-like columns will be positioned along the edges of the “Canopy Park” roof garden, providing additional support for the structure. The landscaping was entrusted to California-based PWP Landscape Architecture.

Related: Rainwater-Harvesting Artscience Museum Floats Like a Lilypad on the Singapore Waterfront

Visitors will be able to reach the addition by following a route located behind the three existing terminals. Terminals 2 and 3 will be connected to the park via sky bridges. The project is expected to be completed in 2018.

+ Safdie Architects

+ PWP Landscape Architecture

Via Dezeen