Children’s Culture House Ama’r, cultural center, Copenhagen, Dorte Mandrup Arkitekter, kindergarten, Denmark, green architecture, design for kids, skylights, courtyard

The center occupies a corner lot in Copenhagen surrounded by residential buildings of varying heights. It takes visual cues from the neighboring brownstones and redefines their uniform fenestration. The charming, child-like allusion to the building’s surroundings is further emphasized by extending the lines of the existing buildings and gradually lowering the roof line to allow the sunlight to reach the neighboring courtyard.

Related: Timber kindergarten sports a zigzag roofline to mirror the Swedish dune landscape

Children’s Culture House Ama’r, cultural center, Copenhagen, Dorte Mandrup Arkitekter, kindergarten, Denmark, green architecture, design for kids, skylights, courtyard

Inside, the architects created myriad spaces where kids can play and socialize. Custom-made furniture and mountain-like organization allow for a range of spatial experiences and are meant to support creativity and active participation.

+ Dorte Mandrup Arkitekter

+ Nøhr and Sigsgaard Arkitekter

Via Archdaily

Lead photo by Jens Lindhe