Munarq, Can Valls, green renovation, farmhouse, green interior, stone house, courtyard, natural lighting, Mallorca, green architecture

The architects decided to preserve as much of the original structure as possible and renovate the interior to provide large spaces for the artist and his work. Severely damaged, the old farmhouse was stripped to its construction materials, while the internal walls were re-plastered and painted white. Exposed wooden beams and staircase treads contrast the white interior and brings warmth to the minimalist space.

Related: EcoDesignFinca’s Prefabricated Passive House Offers a Luxurious Eco-Retreat in Mallorca

Together with the original structure, the additional wing forms an L-shaped plan with a total area of 230 square meters. The entrance is nestled at the juncture of the two volumes and leads to the gallery space on one side and the artist’s studio on the other. The two wings also form a courtyard that adds an element of nature to the design.

+ Munarq

Via Dezeen

Photos by Gonçal Garcia