MVRDV House, MVRDV at Het Industriegebouw, Het Industriegebouw offices, Het Industriegebouw adaptive reuse, adaptive reuse in Rotterdam,

The MVRDV House is located close by to the firm’s famous project the Markthal, a stunning tunnel-shaped food market integrated with apartments. The 2,400-square-meter office houses 140 staff members and 150 work spaces. The MVRDV House also shares the building with a large community of creative, technical, and entrepreneurial industries.

MVRDV House, MVRDV at Het Industriegebouw, Het Industriegebouw offices, Het Industriegebouw adaptive reuse, adaptive reuse in Rotterdam,

“The expanding MVRDV family needed a new house; so this is exactly what we tried to capture. Everything that the home requires, a living room, a dining room, a sofa for the whole house to sit together,” explains MVRDV co-founder Jacob van Rijs. “This was also a chance to capture how we work and function as an office, then tailor-make new spaces that would boost our working methods and output; efficient spaces that enhance the collaborative ways in which we work.”

MVRDV House, MVRDV at Het Industriegebouw, Het Industriegebouw offices, Het Industriegebouw adaptive reuse, adaptive reuse in Rotterdam,

The office is centered on the large Family Room, a light-filled communal space with “the couch” symbolized by timber stairs that double as seating and overlook a drop-down projection screen; the long “dinner table” for communal dining; and a “vegetation chandelier” that hangs above the reception. An open-plan working area takes up a large section of the central space. Meeting rooms are slotted behind transparent, multicolored glazed walls on two levels. Each meeting room is customized to a different theme, from the Drawing Room with whiteboard magnet walls for workshops to the Game Room set up for informal meetings at the table-tennis table. All aspects of the design were created to promote collaboration.

+ MVRDV

Images via MVRDV