Stonewood Design, green roof, small spaces, cottage, green cottage, green architecture, UK architects, deer watching, copper facade, locally sourced materials, natural lighting

The owners commissioned Stonewood Design to conceive a space where they could work, play music, take afternoon naps and observe the local wildlife. Thanks to its patinated copper facade, the structure references the limestone excavated from the local quarries which was used in the construction of local vernacular architecture.

Related: This home is a small timber cottage on the inside and an automated concrete monolith on the outside

The green roof is meant to make the building “disappear into the flora of the surroundings” while the large windows maximize views of the site. The angled windows create a zigzag effect that breaks up the facade. Inside, a small wood-burning stove, oak-clad walls and cozy sofas and beds establish a warm space where the owners can both work and relax.

+ Stonewood Design

Via Dezeen