Sao Paulo, Pinheiros bar and restaurant, Bacco Arquitetos Associados, Brazil, canopy, tensile material, green canopy, green architecture, soccer stadium

The studio was commissioned by the officials of the Sport Club Pinheiros to design an extension of the existing bar, located near the club-owned soccer field. The area was previously occupied by a small kiosk that was later removed. Due to the small size of the site and presence of grown trees, the architects decided to divide the program across two floors. The kitchen operates on both levels of the building, with a little elevator for the dishes connecting them. The upper floor was aligned with the existing bleachers to provide better views of the field.

Related: A Lightweight, Spherical Treehouse for Sustainable Living

Sao Paulo, Pinheiros bar and restaurant, Bacco Arquitetos Associados, Brazil, canopy, tensile material, green canopy, green architecture, soccer stadium

The main idea for the canopy was to execute it without damaging the existing flora. The resulting tensioned structure covers the restaurant and creates a protective shade for users.

+ Bacco Arquitetos Associados

Via Arch Daily

Photos by Ana Mello