Gallery: ‘Under the Canopy’ Creates a Peaceful Meeting Place Amidst Man...

 

Under the Canopy is a low-impact and sustainable pavilion designed and built for the National Trust’s Dunham Massey Gardens. Conceived by students from the Manchester School of Architecture, the pavilion is composed of three lightweight arch structures that create a gentle focal point for the surrounding canopy of trees. Located in the heart of a conservation garden, the designers aimed to demonstrate the beauty of sustainable design. The frames are assembled from a flat pack kit of parts that are tessellated onto locally sourced FSC plywood sheets and fixed together off site. This minimizes material wastage and results in a light and open space that maximizes light in the enclosed surroundings. With the generous support of wood donors, ‘Under the Canopy’ was completed for under £300, and stands as an exemplar for what can be achieved with a low budget and an environmentally friendly agenda.

+ Under the Canopy

The article above was submitted to us by an Inhabitat reader. Want to see your story on Inhabitat? Send us a tip by following this link. Remember to follow our instructions carefully to boost your chances of being chosen for publishing!

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home