Wakatipu guest house, guests houses, New Zealand guest house, guest house architecture, guest house designs, New Zealand architecture, green design, green architecture, small homes, Team Green Architects, cedar shutters, natural home, environmentally friendly design

The owners required a space that could act as an escape for visitors, both hidden from the main house and unobtrusive on the landscape. The result is the Wakatipu guest house. The home has two rooms: one is a master bedroom that sleeps two and the other is a bunk room that sleeps six, along with a bathroom and shared great room.

Related: This tiny Dutch garden house was turned into a gorgeous shutter-clad getaway

The simple bathroom has a glazed roof opening, allowing guests to bathe under the New Zealand stars and providing views of the nearby mountain peaks. The architects designed the home to fit in among an existing grove of silver birch trees to provide privacy and to maintain a sense of respite and solitude for the inhabitants.

Natural sunscreens made out of cedar allow the guests to adjust the amount of air and light that enters into the space, making it easier to control heating and cooling. A grey corrugated steel roof allows the building to blend in with local farm sheds that exist throughout the area.

+ Team Green Architects

via Arch Daily