NEXT Architects, Fuzhou, Fuzhou Shouxi, China, apartments, balconies, green building, green architecture

With a floor area ratio of only 5.0 to 1, the architects decided to create a U-shaped volume to maximize individuality within the space. The building provides 400 apartments varying in size from 45 to 110 square meters. In order to provide unique living units and avoid repetition, the architects decided to create undulating floor plans and manipulate the balconies around the building.

Related: NEXT Architects’ Möbius Strip Pedestrian Bridge Wins Meixi Lake District Competition

At the center of the building is an open “living room” that acts as a community space for apartment dwellers. The 48,000-square-meter Fuzhou Shouxi building was awarded the Gold Medal Chinese Architectural Housing Design Competition 2012.

+ NEXT Architects