NHN Green Factory, NBBJ, louvers, korea, high performance facade, daylighting

Image ©Roland Halbe Photography/NBBJ

Located in Bundang, Korea, the Green Factory is a 1.1 million sq ft office space with a low base and an adjacent green glass tower. Large enough for 4,000 employees, the new headquarters also houses space for retail, an 800-seat corporate/community auditorium, a bookstore café, childcare facilities, café lounges, sub-grade parking and a rooftop garden. NBBJ and Samoo’s design is intended to foster creativity and innovation through the interior layout. With a column-free floorplan, the office area is open so employees can see each other, communicate more effectively and have a greater chance to brainstorm.

The high-performance facade is composed of a double-glazed skin with a smooth layer on the exterior and a louvered layer on the interior. Large, green vertical louvers wrap around the entire building and employees can rotate the glass fins as they see fit to bring in more or less light. As the sun moves across the sky, the louvers rotate to minimize glare and they produce a dynamic and ever-fluctuating facade. The moveable facade also has the added benefit of getting the employees to move around, which is both healthier and encourages communication.


+ Samoo Architects and Engineers

Via ArchDaily

Images ©Park Young-Che and Roland Halbe Photography Courtesy of NBBJ