Lucy Wang

NL Architects' Mixed Use Center Mimics Lush Green-Roofed Hills in Xiamen

by , 04/15/14



NL Architects, xiamen, china, mixed use center, green roofs, vanke, vankely, vanke alley, xiamen north station complex, xiamen railway, shopping center, SOHO, residential towers, high rises, NL Architects green roofs,

NL Architects’ mixed-use shopping center comprises three major layers: a network of SOHO (small office) spaces, a residential program, and approximately 100,000 square feet of retail space. Vankely’s zigzag shape helps maximize the surface area for retail and helps the center achieve an organic and dynamic appearance. Six open-air shopping plazas break up the undulating man-made hillside, and are separated by five landscaped SOHO bridges. The number of levels within each SOHO land bridge increases towards the middle of the site to create an undulating profile.

Related: NL Architects Dream Up a Supermarket Topped with a Lush Park for China

The rolling green roof also doubles as park space wedged between the tall residential towers. Winding pathways lead pedestrians to the high points of each landscaped hill and are lit with rows of lights at night. The mixed use center is slated for completion in 2015 and will open to the public in 2016.

+ NL Architects

Via Fast Company

Images via NL Architects

Related Posts

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home