Vila Nova de Famalicão, Portugal, NoArq, green design, sustainable design, eco-design, daylighting, sustainable renovation, green renovation in Portugal,

The renovation increased the home’s footprint from 262.09 to 469.11 square meters with very little disruption to the beautiful site in Vila Nova de Famalicão. A covered courtyard accessed by all of the living and sleeping areas is sandwiched between the new and old spaces; weathered Corten steel doors lead from there into the larger garden.

The extension has been reserved for three bedrooms, while the original part of the home is dedicated to living and social areas. Raised on a structural system of walls, retaining walls and reinforced concrete, the home has a clean, minimalist interior with American pine floors. Cutouts provide natural lighting throughout.

+ NoArq

Via Dezeen