Gallery: Norwegian Northface Home Looks Like a Periscope Peering Over t...

 
The cantilevering volume is brand new and features a massive window that overlooks the Byfjorden

One of the key goals of this program was to renovate the home as economically as possible while optimizing the residence’s northern orientation. It was also necessary to maximize the southern exposure. This was partly achieved by bringing the cantilevering volume off the street so that there was more space to create a sun deck and to increase the amount of daylighting entering the home.

Even more light enters the home through the massive window overlooking the water. At just 277 square meters, this home is modestly sized for a single family, and reflects the simple, minimalist design so common among Scandinavian designers. The floors were installed by Dinesen and the outside of the home is covered by Kebony wood. In addition to being insanely jealous of the view, we love how the home stands out from its more colorful neighbors yet still blends with the natural environment.

+ Element

all images apart from the lead by Dinesen

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >