The Bands, Oslo School of Architecture and Design, student project, the bands student project, Kleivan, Lofotan, design/build, Scarcity ad Creativity Studio, Art and Culture Production Centre, sauna, traditional Norwegian architecture, larch,

The student project gets its name from its ribbon-like design that looks like three connected wooden bands individually rising to form three gabled shapes on one end, and stepping down towards the water on the other. The cabin-like volumes reference three of the quay’s traditional village buildings—a fisherman’s cottage, a cod liver oil production building, and a cod salting building—and are arranged to appear like three separate buildings; however, the structures are interconnected and house the small sauna, a wood-burning stove, and three built-in benches. Natural light floods the larch-lined interior through clerestory windows made of translucent polycarbonate plastic and a glazed gabled end wall framing views of the Norwegian mountains.

The Bands, Oslo School of Architecture and Design, student project, the bands student project, Kleivan, Lofotan, design/build, Scarcity ad Creativity Studio, Art and Culture Production Centre, sauna, traditional Norwegian architecture, larch,

Related: Gorgeous Grotto Sauna Boasts Stunning Lakeside Views and a Wooden, Dream-like Interior

The students also built a spacious outdoor terrace with built-in benches, a dining table, and a sunken barbecue pit. An outdoor hot tub is located on a smaller terrace on the opposite end of the sauna. The 15-square-meter sauna building is part of an ongoing Art and Culture Production Centre development project that will also oversee the renovation of the quay’s three historic buildings.

+ Scarcity and Creativity Studio

Via Dezeen

Images by Jonas Aarre Sommarset and Scarcity and Creativity Studio