para-project, writer's workshop, syracuse, charles and ray eames chairs, claw foot tub, daybed, upcycled materials, upcycled cupboard tubing, cupboard tubing walls, loft conversion, renovated attic, converted attic, writer's studio and library,

Built for a client who is both a writer and a bookbinder, this renovated attic primarily serves as a work space, but also includes a guest room and leisure area. To break up the rectilinear space, PARA-project inserted curved walls made from locally sourced and upcycled cupboard tubing, which gives an interesting cylindrical texture to the space. The jutting curved walls separate the writer’s studio from the guest room and also conceal a stairway, bathroom, and a few storage cupboards.

Related: WSD Architecture’s Tiny Writer’s Studio is a Glowing Fairy-tale Haven in London

Generously sized glazed cutouts allow natural light to stream into the renovated loft, with two angled windows positioned strategically over the writer’s desk and seating area. Whereas a library is built in front of the gable wall in the writer’s studio, the gable end located in the leisure area is completely glazed over and looks out toward the forested surroundings. The minimalist designer furniture gives the space an upscale feel and includes a variety of Charles and Ray Eames chairs as well as a claw-foot bath and expansive daybed.

+ PARA-project

Via Homeli

Images via PARA-project