O-House, LVHQ, vertical garden, Vietnam, natural ventilation, natural light, green architecture, vegetables, noise pollution, solar radiation

A retired Vietnamese couple commissioned a quiet home with a small garden in which they can spend their free time. The architects responded with a design that prioritizes natural light, introducing a small garden to the back of the house where the couple can grow their own vegetables. This green area includes concrete planters of varying sizes, giving an interesting rhythm to the space. The “green fence” that covers the street-facing facade reduces noise pollution, solar radiation and improves indoor air quality.

Related: Striking 13-foot-wide family home in Vietnam looks like a jungle in the city

O-House, LVHQ, vertical garden, Vietnam, natural ventilation, natural light, green architecture, vegetables, noise pollution, solar radiation

The most attractive area in the house includes the living room, dining room and a large void, the last of which establishes visual connections throughout the interior and facilitates natural ventilation.

+ LVHQ

Via Architizer