O-office Architects, Shenzhen, China, Dying Factory, green renovation, youth hotel, hostel, prefab, prefab facade, prefab architecture

The renovation process incluuded two major interventions. First, a new central corridor had to be formed in order to create new hotel infrastructure and living units. Second, its facade had to be redesigned to provide more light to the interior and create a more interesting visual effect. This was achieved by inserting prefab steel boxes into the exterior walls.

Related: Gorgeous Catalan building renovated into an eco-friendly hostel in Barcelona

The ground floor functions as a multi-purpose social space containing reception, cafe, open kitchen and common space. The living units, located from the 2nd floor to the 4th, were renovated through small adaptations of the original framework, which gave the original spatial composition a new look.

+ O-office Architects

Via Archdaily

Photos by Chaos.Z