Nukerke barn house, barn house, adaptive reuse, living barn, Sito-architecten, Flemish Ardennes, renovated barn, green renovation, open plan layout, natural light, solar shading,

Wrapped in a thick insulating shell, the Nukerke barn house is designed for optimal comfort. Natural light streams into the home through skylights and ample glazing, while solar shading protects against unwanted solar heat gain. Outdoor living is embraced with an outdoor wrap-around patio that sits flush with the turf, as well as an outdoor balcony that extends from one side of the house.

Nukerke barn house, barn house, adaptive reuse, living barn, Sito-architecten, Flemish Ardennes, renovated barn, green renovation, open plan layout, natural light, solar shading,

Related: 6 barns converted into beautiful new homes

In contrast to the black aluminum and timber facade, the interior is covered in nearly all-white surfaces, from the walls and ceilings to the floor and furnishings. An open-plan kitchen, double-height living room, and dining area take up most of the first floor. However, the use of white is interrupted by color accents in the other rooms and upstairs bedrooms; the walls surrounding around the staircase, for instance, are painted burgundy.

+ Sito-architecten

Via Home Adore

Images via Sito-architecten