Stable Conversion by Shed Architecture and Design, converted stable, stables renovated into guesthouse, horse stable renovation, horse stable transformation

Commissioned by a young couple, the Stable Conversion keeps a low profile in the forested landscape with its mostly gray-painted facade. Pops of color, such as the red-painted doors, and full-height windows add visual interest to the facade. In contrast to the demure exterior, the interior is bright, warm-toned, and filled with natural light that reflects off of the white-painted drywall and concrete floors. Light-colored timber used throughout the space—from the furnishings to the window frames and exposed ceiling beam—lend a touch of warmth.

Stable Conversion by Shed Architecture and Design, converted stable, stables renovated into guesthouse, horse stable renovation, horse stable transformation

Related: Atelier Data Transforms an Old Horse Stable into a Simple but Stunning Home in Portugal

The 760-square-foot renovated building houses a flexible art studio space as well as a guest space for visiting family. In the place of where the horse stalls and feed area once stood, the architects inserted the Main Hall, a long open-plan room bookended by a workspace with an easel on one side and a sitting area with a wood-burning stove on the other. Sliding barn doors, painted a bright yellow, separate the Main Room from a minimally furnished bedroom and mudroom.

+ Shed Architecture and Design

Via Dezeen

Images via Shed Architecture and Design