The Houtloods, Bedaux de Brouwer, train shed office by Bedaux de Brouwer, Houtloods by Bedaux de Brouwer, adaptive reuse, adaptive reuse office, industrial chic, renovated building, renovated railway building, Spoorzone,

Located within the city’s post-industrial Spoorzone site, the renovated train shed originally served as a timber warehouse that was later largely bricked up when it was used as a workshop. When Bedaux de Brouwer began renovations, they removed the bricks to reopen the archways and installed glazing. The architects also created a long skylight along the top of the roof; both changes flood the building with natural light. The transparency also helps create a sense of community with the neighborhood by allowing office workers to look out onto the adjacent pedestrian and bicycle paths (presumably converted from train tracks), and vice versa.

The Houtloods, Bedaux de Brouwer, train shed office by Bedaux de Brouwer, Houtloods by Bedaux de Brouwer, adaptive reuse, adaptive reuse office, industrial chic, renovated building, renovated railway building, Spoorzone,

Related: Disused London paper mill is transformed into a gorgeous workspace for creatives

The interior is kept minimalist with exposed metal and timber trusses, polished concrete floors, and a muted color palette. Rather than set up walls, the architects divided the space with a custom oak-clad structure flanked on one end by bleacher-style seating. The structures conceal private offices, toilets, and storage areas. Personal workstations and conference tables are located atop the structure. The opposite end of the structure is used as the bar for a restaurant called The Houtloods (Dutch for timber yard).

+ Bedaux de Brouwer

Via ArchDaily

Images via Bedaux de Brouwer