The house in La Cañada, open-plan layout, Valencia, swimming pool, Spain, natural ventilation, green architecture, natural light

The house is located in a residential area near Valencia, Spain. It opens up towards the thick vegetation and a number of pines and palm trees that surround the lot. Self-enclosed and protected, the interior offers views of the surroundings, with the open-plan layout perforated to create a fluid space.

Related: Amazing dragon-inspired cliff house in Spain uses the Earth to stay cool

The house in La Cañada, open-plan layout, Valencia, swimming pool, Spain, natural ventilation, green architecture, natural light

A large concrete cantilever frames the swimming pool and the garden, and features perforations that allow sunlight to reach the summer and winter living areas. A sunken courtyard provides natural ventilation and additional natural lighting to the basement.

+ Ramón Esteve Estudio