concrete home, brick house, perforated brick, perforated facade, brick facade, Vietnam, Vietnamese architects, green renovation, passive cooling, skylights, Tropical space

The skin, made from orange red-bricks, allows breeze and light to penetrate the interior of the house and create wonderful ambiances, while protecting against wind and rain. The material references the sacred sites in the region from the Champa Kingdom era, between the 4th and 15th centuries. The plan of the residence was inspired by termite nests. At night, the entire house emanates a soft glow and create an opposite effect to its daytime appearance.

Related: H Arquitectes’ Triangular House 712 Takes Shape with Perforated Bricks

The living and dining areas are located in the central space of the house, while the master bedroom, with two bathrooms, storage areas and staircases surround this space, branching off it across different floors. The staircases also act as a buffer in harsher weather conditions. Long skylights run along the height of the central space and create views of the sky and garden that can be enjoyed from every room. Thanks to the use of wooden furniture, the architects managed to save around $27,000.

+ Tropical Space

Via Dezeen

Photos by Oki Hiroyuki