Tafline Laylin

Block 11 is a Perforated Parking Lot With a Facade of Hanging Plants in The Netherlands

by , 02/27/12



MEI Architecture, Netherlands, Flevoland Province, Almere, urban expansion, Block 11, parking lot, perforated parking lot, green design, sustainable design, eco design, natural ventilation, daylighting, culture, hanging plant containers, green

Block 11 is particularly unique because of the perforated facade which depicts images common to the Flevoland province including birds, windmills, garden gnomes, and bird houses. But here’s the catch: although the images are designed to create some kind of cultural connectivity for residents of Almere, they also act as natural ventilation for the parking lot!

The perforations allow air to filter through the lot, which holds a great number of polluting vehicles as well as light, and the hanging plant containers further improve the air quality. This is such a fantastic and unique design that is somewhat reminiscent of a bike parking lot in Japan that is completely wrapped in green. Hopefully this is a sign that the boring concrete blocks so common in the last few decades will become a thing on the past?

+ MEI Architecture

Via Contemporist

Related Posts

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


  • Read Inhabitat

  • Search Categories

  • Recent Posts

  • Recent Comments

  • Browse by Keyword

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >