Andrew Goodwin

Perimeter Architects' Yao Residence Turns its Back on Chicago Transit Noise

by , 08/15/12

Perimeter Architects, Yao Residence, Chicago, National AIA Small Project Award

Another great design feature that Perimeter Architects integrated into this renovation is a sunken courtyard, which alters the view of passengers on the train platform. The sunken courtyard also provides private social space for the client.

Perimeter Architects’ response to the environmental site constraints (primarily the proximity to train noise) awed the judges of the National AIA Small Project Awards. On this same note, we are awed as well. Adaptations like this for homes in urban environments will ultimately help to provide greater density in our cities.

+ Perimeter Architects

Related Posts

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >