Gallery: Piet Hein Eek Creates an Art Gallery from Recycled Materials i...

Photo © Ana Lisa Alperovich for Inhabitat
 
The use of ready-made doors and windows makes a great patchwork looking wall while letting plenty of natural light to shine into the space.

Tucked under a busy highway in Eindhoven’s Strijp-S area is a wonderful new space that was created by local designer Piet Hein Eek and directed by the “Drenthe Village Angels.” The space, which was created using recycled doors and windows, was first opened during Dutch Design Week 2012. The space works as a local community center throughout the year, where residents can get together over tea and coffee.

The use of recycled doors and windows makes a whimsical wall that lets plenty of natural light into the space. With a beautiful sustainable aesthetic that is both imaginative and fun, the Drenthe Village Headquarters provides a safe space for everybody to enjoy making the area a better place to live in.

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


1 Comment

  1. Design4dreaming September 16, 2013 at 12:59 pm

    Interesting..

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >