Mork-Ulnes Architects, recycled barn, recycled artist studio, Meier Road project, California, recycled wood, modern addition, free-range chicken, plants growing inside

The studio sits on a vineyard in Sebastopol, blending with the surroundings thanks to its vernacular architecture. The restored 2500 square foot building shelters an artist studio, office and storage building, and was clad using the old barn’s wood. Its inverted gabled-roof adds a contemporary twist, while enhancing the interiors with double height areas – making it perfect for exhibiting the owner’s works.

Related: Takeshi Hosaka’s Inside-Out House has Trees Growing Inside!

Mork-Ulnes Architects, recycled barn, recycled artist studio, Meier Road project, California, recycled wood, modern addition, free-range chicken, plants growing inside

A contrasting modern structure shaped like a white amoeba flows outward from the main building, creating additional living space. Pockets of green flourish on the floor, and the interiors receive plenty of daylight through a skylight placed above a scissor-beam ceiling. Right on the edge, glazed sliding doors bring the outdoors in quite literally — cats, dogs and chicken are very welcome to roam free inside.

+ Mork-Ulnes Architects

Via Blog Gessato

Photos by Bruce Damonte and Grant Harder