case house, Jun Igarashi Architects, loft house, open floor plan, japanese architecture, cuboid architecture, full height wall partitions, green wall, wooden loft, sapporo, mezzanine

Though Case is located in a typical suburban subdivision, Jun Igarashi Architects’ final design is anything but traditional. The minimalist, cuboid form features a completely open plan and loft-style arrangement beneath 23-foot tall ceilings. From the first floor living room, a white curving staircase with handrails twists and rises to meet a wooden mezzanine play area suspended by thin steel rods. A second white staircase curves to an adjacent loft space with two beds. A wooden ladder leads from that bedroom area to a storage space above.

Large rectangular openings were cut out from full height wall partitions, creating a sense of spaciousness and extending views from the living room and loft areas into the kitchen and bathroom beyond. Playful and curvy corridors connect each partitioned section of the house. Square windows of varying sizes punctuate a façade lined with timber planks that shrink in height from the top to the bottom of the structure. Stainless steel wire frames cascade from the sides of the building to provide structure for a future living green wall that will add a buffer zone between the house and its surroundings.

+ Jun Igarashi Architects

Via Dezeen

Images © Daici Ano