Gallery: Pombal Castle’s Striking Upgrade Forges a Connection to Portug...

 
It was necessary to design an intervention with a distinct identity

It was important that the new additions to the Pombal castle property had their own identity without detracting from the existing structure. It was also crucial to make it really easy for locals to get to the top of the hill so that they can better experience the incredible stone structure at the peak. So Comoco created switchback pathways that climb to the top of the hill, along with rest areas along the way that promote reflection and peacefulness.

One rest area is a rectangular timber pavilion with even spaced slats. Distinctly geometric but left with a natural finish, this lovely gazebo creates a distinct connection to the leafy green area that surrounds it. On top of the hill is a cafeteria that encourages visitors – both locals and tourists – to stay a while and enjoy the incredible view. A minimalist steel building clad and capped with weathered corten steel, the cafeteria boasts grand windows and serious daylighting. It appears that Comoco has become the go-to architects for castle rejuvenation, and we can see why.

+ COMOCO Architects

images via Fernando Guerra

Via Dezeen

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home