Pombal Castle, Comoco Arquitectos, Portuguese architects, visitor center, castle revitalization, medieval architecture, medieval castle, castle ruins, green renovation, exhibition space, virtual history

Comoco Arquitectos were commissioned to design the visitor center and landscaping, including the revitalization of the existing amenities in the castle’s keep. The visitor center is located in the castle’s ward and, in addition to its primary function, acts as a platform that enables access to the sixteenth-century, Munuelin-style windows piercing the southwest side of the castle’s curtain wall.

Related: Pombal Castle’s Striking Upgrade Forges a Connection to Portuguese History

The main principles that guided the design approach were related to critically preserving and enhancing the ruins as parts of collective memory. The idea was to create a structure that would have a strong voice, while remaining respectful of the many historical and built artifacts that populate the space.

+ Comoco Arquitectos

Via Archdaily