CVDB Arquitectos, Braamcamp Freire Secondary School, school renovation, Portugal, Modernization of Secondary Schools Programme, Pontinha, prefab concrete, splash of color

Located at the edge of the historical center of Pontinha, Lisbon, the school spans 185,000 square feet. It is comprised of five concrete pavilions turned into one, allowing natural daylight to enter all the different spaces. The modern rehabilitation updated and articulated a variety functional areas, including a gym and outdoor playground.

Related: CVDB Arquitectos’ Jarego House is a Naturally Daylit Home in Portugal

CVDB Arquitectos, Braamcamp Freire Secondary School, school renovation, Portugal, Modernization of Secondary Schools Programme, Pontinha, prefab concrete, splash of color

The new design provides plenty of cool, informal study and socializing areas. Splashes of color contrast with the grey prefabricated concrete structure, highlighting stairs, windows and desks. The beautiful renovation brings color to the learning context.

+ CVDB Arquitectos

Via Architizer

Photos by Invisible Gentleman