Martial Marquet, Saperlipopette les Architecte, treehouse, Portugal, Casa No Muro, floating architecture, pine wood, natural light, green architecture, timber structure

The timber structure was installed on the wall to keep the idea of a floating space. It was built from locally sourced pine wood treated to be more resistant. A big wooden shutter can be opened to create a stronger connection to the pinewood landscape. A ladder integrated on a footpath is the only access point and leads to a large platform via a boardwalk. Fishing nets are fixed all along the V-shaped structural system, for the children safety.

Related: Live Out Your Fairytale Fantasy in This Dreamy Treehouse Airbnb in Atlanta

The boards are increasingly spaced in the higher parts of the structure to offer outside views, filter natural light and provide privacy for the kids. Because of a low budget, this cabin is a project made with the participation of the village carpenter, customers, neighbors, and architects.

+ Saperlipopette les Architectes

+ Martial Marquet

Via Archdaily

Photos by Fernando Guerra | FG+SG