Slovenia, Studio Stratum, Postojna Cave, Concert Hall, Underground post office, green design, sustainable design, eco-design, green renovation, sustainable upgrade,

The original Postojna concert hall was partially demolished and the renovation constructed in its place. It was important that materials could be transported via a cave train and that they could be manually fitted. And then for maximum aesthetic effect, the entire S-shaped renovation was wrapped in glass to emphasize the cave’s glory – especially at night.

Perhaps the most exciting new development is a cutting edge biological treatment facility that has been installed within the cave to handle human waste. Not only does it slash all of the previous troubles of leakage and contamination in a very fragile ecosystem, but it demonstrates how a little bit of ingenuity combined with will can solve even the most tricky challenges.

+ Studio Stratum

Via Arch Daily