Steirereck PPAG Architects

The extension has a long, finger-like form, with each table dotted along the length and having its own intimate environment. Each table unit has a curved backdrop and a sash window to create a private space that’s open to the outdoors. This solution was recognized as optimal both for the experience of the guests, as well as the catering staff.

Related: Look Quickly and You May Not Even Notice This Cool “Invisible” Barn

The façade is clad in large pieces of reflective metal that mistily reflect the restaurant’s surroundings. Clear surfaces are mixed with blurred sections of the façade, creating a striking visual effect. The restaurant also features a green roof that brings back a more natural counterpoint to the design and that is gently contrasted by the sleek appearance of the extension.

+ PPAG Architects

Via Frameweb

Images by Helmut Pierer