Gallery: Praksis Turns 19th Century Danish Barn Into a Modern Cultural ...

 
Externally, the building features a red brick wall topped by a thatched straw roof.

Located close to an area of marshland, the old barn has undergone a complete renovation that kept its original features intact. Externally, the building features a red brick wall topped by a thatched straw roof. Inside, the original bent wooden walls have been refurbished to their former glory, and their curvature actually yields great acoustics for musical performances.

The exhibition space’s floor was made using the terrazzo technique. The builders recycled a ballast of large local fieldstones to cover the entire 3,300 square foot space. Praksis designed the exhibition space so that it’s flexible enough to be used for diverse cultural events including exhibitions, films and music. Three black fiberglass boxes containing the toilets, a cinema and a digital projector can be moved around to serve different functions. The old refurbished Danish barn is a great cultural hub in the country.

+ Praksis

Via World Architecture News

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
What are you looking for? (Solar, HVAC, etc.)
Where are you located?