Gallery: Prefabricated BF House Floats Above the Landscape of Castellón...

 
By optimizing natural ventilation the building design permits reductions in air conditioning consumption.

The house is organized around a central courtyard. With part of it buried into the slope and supported by an existing stone terrace, the rest is left hovering over the steep terrain. The landscape penetrates the building and introduces native vegetation to the courtyard, blurring the line between indoor and outdoor spaces. The property itself is accessed on the upper level from a ramp that enters the garage located under the access area. Housed in the front part of the building, the kitchen, living room and master bedroom are oriented to receive adequate sunlight during winter while being protected from glare and excess heat by specially designed corrugated sheet metal.

The hot water supply for domestic use as well as under-floor heating is provided by solar thermal panels, combined with heat pipe technology. The disposition of the house, along with its rectangular layout, allows air currents to cross the patio and reach all its rooms. By optimizing natural ventilation the building design reduces the need for air conditioning.

+ Architecture in Barcelona (OAB)

Via Architizer

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home